Leden 13/14

Obsah:
Nový rok jsme letos chtěli začít něčím výjimečným, článkem, který vás rozhodně zaujme, rozhovorem, který si zkrátka budete muset přečíst. Jste zvědaví, kdo že přijal naše pozvání na interview do lednového SKI magazínu? Dámy a pánové: Bode Miller!

Ovšem lednové číslo SKI samozřejmě není jen magazínem jednoho muže. V rozhovoru mu sekunduje třeba česká kometa v běžecké stopě Eva Vrabcová Nývltová a jeden z nejtalentovanějších freeskierů současnosti Švéd Henrik Windstedt. K tomu jsme připravili 14 stránek o olympijských hrách v Soči, podívali se na práci rolbařů, poobědvali v luxusní restauraci v Söldenu a naučíme vás taky krátký paralelní oblouk i vezmeme třeba do Korutan a Vorarlbergu.
  • Rozhovor: Bode Miller

    Bode is Back! Tak to vidí řada lidí, určitě hodně Američanů. Ale může se tenhle extrémně talentovaný, vysoce populární a někdy trochu kontroverzní lyžař ještě vrátit do formy, v jaké jsme ho hltali před lety? To se prý ukáže v Rusku.
  • Chci do Soči

    Olympijské hry jsou pro ně snem, výzvou, metou. I proto jsou pro start pod pěti kruhy ochotni udělat mnohé. Víc než obyčejní smrtelníci nebo ti, kdo mají cestu tak nějak vydlážděnou. Řeč je o sportovcích, kteří se perou nejen se soupeři, ale také s nepřízní osudu, nedostatkem peněz či zraněními.
  • Equipment pro ženy: Nejsme menší chlapi

    „Ženy jsou jiné než muži,“ konstatují výrobci lyžařského vybavení. Je to fakt, platí to za volantem, u plotny i na lyžích. Řízení i vaření ale necháme pro tentokrát stranou a s radostí se vrhneme do světa zimních sportů.
  • Co je to vlastně ten ROCKER?

    Skoro všechny lyže dnes mají rocker. Je to už tak samozřejmá věc, že se nad tím nepozastavujeme. Nepřemýšlíme, co to vlastně je a zda to vůbec potřebujeme.
  • Vyzkoušeli jsme allmountainy od Fischeru

    V období Vánoc se nám naskytla příležitost zajímavého srovnání dvou allmountain lyží značky Fischer. Jedním z modelů, které jsme testovali, byl poměrně dost diskutovaný Hybrid s možností přepínání špičky do pozice rocker nebo camber. A ve srovnání se mu postavil Motive 80, což je hodně silný soupeř. Takže zábava byla zaručena…
  • Československá stopa ve Světovém poháru (1. díl)

    V sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století bylo Československo jednou z mála zemí, která ve Světovém poháru dokázala tu a tam narušit hegemonii sjezdařských velmocí. Na úspěchy tehdejších československých reprezentantů se leckdy neprávem zapomíná, a přitom si zaslouží o to větší respekt vzhledem k podmínkám, za jakých byly dosaženy.
  • Sun Ski & Board School Bílá radí s krátkým obloukem

    V minulých dílech seriálu Otevři dveře lyžařské školy jsme se dozvěděli, jak odstranit záklon u malých a začínajících lyžařů, ti zdatnější pak dostali zajímavé tipy ke carvingovým obloukům. Společně s lyžařskou a snowboardovou školou SUN Ski & Board School Bílá si řekneme něco ke krátkým obloukům, jejichž perfektní provedení vám určitě zajistí obdiv ostatních lyžařů.
  • Hračky

    Mroží stádo, lyžařský chronograf, bezvlk, fotící iPouzdro a nosič na lyže, co vám budou sousedi závidět!
  • Rozhovor Henrik Windstedt

    Švéd Henrik Windstedt (30) je jedním z nejvšestrannějších a prý také nejtalentovanějších freeskierů současnosti. Talent a všestrannost, to spolu jistě dost souvisí, a když se k tomu přidá mládí strávené závoděním v boulích, je celkem jasné, proč se tenhle chlap umí postavit tak nějak ke všemu.
  • SKI Exclusive: V-Werks aneb když si inženýři udělají radost

    Německá preciznost, nejmodernější technologie, mimořádný zážitek. A odpovídající cena. To je stručný a jasný popis produktu, který byl od okamžiku vzniku prvního prototypu kategorií sama pro sebe. Už od začátku to bylo jasné, dokonce to bylo hlavním cílem projektu V-Werks. Lyže stojící mimo veškerou současnou produkci, na hony vzdálené všemu, co lze na trhu s běžným lyžařským vybavením koupit. Lyže Völkl V-Werks.
  • SKI Exclusive Restaurace Ice-Q

    Nejen neobyčejné lyže, nejen luxusní ubytování, určitě také špičkové restaurace jsou tím, co bude v budoucnu naplňovat naši rubriku EXCLUSIVE. Těžko ale uvěřit tomu, že ještě najdeme mnoho podobných té, která letos v létě vyrostla nad rakouským Söldenem.
  • Móda Kjus

    Pojem MÓDA, v tom pravém, původním smyslu, je na poli lyžařského oblečení tabu. Nebo ne? No, možná je to přece jen trochu k zamyšlení…
  • Race masters: Ski areály Šacberk a Šachty závodění přejí

    Ačkoliv se lyžařské veřejnosti v posledních letech může zdát, že v konkurenčním boji lyžařských středisek se závodění, respektive pořádání lyžařských závodů, dostává tak trochu na druhou kolej, najdou se i areály, pro něž nejsou amatérští závodníci problém.
  • Balíte do auta opravdu bezpečně?

    Zkazit si dovolenou autonehodou nechce nikdo z nás. A tak máme bezpečná auta, jezdíme obezřetně a poctivě se poutáme téměř všichni. Ačkoliv dodržujeme pravidla a snažíme se předvídat, srážka s ´blbcem´, kus ledové vozovky nebo jen prudké dobrzdění nás i tak může stát zdraví. Teď vás schválně budeme trochu děsit.
  • Eva Vrabcová Nývltová: “Je toho ještě hodně, co zlepšovat”

    Po loňské nepříliš úspěšné sezoně, kdy za neexistence ženské běžecké reprezentace trénovala s muži a v závodech se jí nedařilo, přemýšlela o konci kariéry. Nakonec se ale rozhodla jinak a letos se osmým místem postarala o nejlepší umístění České republiky v seriálu Tour de Ski. Kudy vedla její cesta na vrchol Alpe Cermis?
  • Olympijské bitvy klasiků pohostí Laura a RusSki Gorki

    O 23 medailových kompletů z celkových 96 se bude na zimních olympijských hrách v Soči bojovat na tratích centra biatlonu a běžeckého lyžování Laura. O další olympijské kovy si to rozdají skokané na lyžích a závodníci v severské kombinaci v areálu RusSki Gorki nedaleko městečka Gorkij, které je jednou z prvních „zastávek“ horské části olympijských her.
  • Kde a jak se najíst na horách?

    Bývaly doby, kdy se Češi na horách poznávali podle toho, že na výletě vytáhli svačinu a ideálně na lavicích otevřené restaurace rozbalili piknik, který by mohli podávat coby snídaňové menu v každém z tehdejších socialistických hotelů. Jedním z důvodů byla jistě šetrnost, druhým ale praktičnost, protože na našich horách jste ještě před pár lety mohli koupit kvalitní občerstvení jen výjimečně. Bohužel, na tom druhém se dodnes mnoho nezměnilo...
  • Lysohorská běžecká magistrála: Někdo to rád drsné!

    Pod mýtickým vrcholem Lysé hory jsou v případě dobrých sněhových podmínek upravovány běžecké stopy v celkové délce bezmála třiceti kilometrů. Jsou to nejvýše položené běžecké trasy v Moravskoslezských Beskydech známých svou drsností, což s sebou nese notnou dávku dobrodružství. Nic pro panenky.
  • Sněžné kolo je romantika a extrém v jednom

    V zimě na kole? Ale ano - dokonce se za tím účelem vyrábí speciální stroje tzv. snowbike. Na tuhle zimu to bude ideální varianta..
  • Den s rolbařem v Rokytnici nad Jizerou

    Pásová vozidla neboli rolby jsou pro nás lyžaře tak trochu mystickým zařízením. Ne, že bychom je, jako Yetiho, nikdy neviděli – do styku s nimi na horách přicházíme téměř denně. Dovnitř se ale příliš často nedostaneme a pokud ano, skončí většinou náš rychlý přejezd kamkoliv mnohem dříve, než stačíme pochopit, jak že se to desetitunové monstrum vlastně ovládá.
  • Rosa Khutor: Nové místo na lyžařské mapě

    Už za pár dní se nejlepší světoví lyžaři v Soči utkají o olympijské medaile. To je obecně známá, ale docela povrchní informace. Pojďme se tedy trochu pozorněji podívat do lyžařského střediska a na sjezdovky, které opravdu budou místem zajímavých a podle všeho ostře sledovaných lyžařských bitev. Nebude se přece lyžovat v Soči, lyžovat se bude v ROSA KHUTOR.
  • Warth: Perla Bregenzerwaldu

    Warth je málo známým lyžařským střediskem v dobře známé oblasti, jež je považována za ráj pro nás, co tak rádi provozujeme zimní sporty. Vorarlberg je dokonce považován za kolébku alpského lyžování, všechnu slávu vyplývající z této skutečnosti ale povětšinou sklízí světoznámý St. Anton am Arlberg. A možná je to trochu škoda.
  • A jako vždy, mnohem více v rubrice Cestování

    Přijměte pozvání do na Dolomiti Ski Jazz, Hochpustertal nebo Tauferer Ahrntal.
Pošlete SMS zprávu s textem SKI leden14 (mezi měsícem a rokem NENÍ mezera) na telefonní číslo 9002020. Cena SMS je 20 Kč. Ze Slovenska pošlete zprávu na číslo 7774. Cena zprávy je 1.58 EUR včetně DPH.
Obdržený kód:
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Pozn.: Pokud se Vám po zadání kódu z SMS zprávy neotevře elektronické číslo, prosím kontaktujte nás na info@skimagazin.cz.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Videa na našem webu neskladujeme. Přidat nové video je možné pouze tak, že originál nahrajete na server YouTube a nám sdělíte link.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
YouTube adresa:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Název:
Typ inzerce:
Nabídka Poptávka
Cena:
Telefon:
E-mail:
Kraj:
Kategorie:
Přidat obrázek 1:
smazat
Přidat obrázek 2:
smazat
Přidat obrázek 3:
smazat
Max. rozlišení 1920x1440, max. velikost 3MB
Popis zboží:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit