Listopad 13/14

Obsah:
Listopadový SKI magazín přináší, jak už je jeho dobrým zvykem, především přehled lyžařských bot (pěkně komplexně, včetně praktické vložené tabulky) a výsledky SKI Classic TESTu běžek z haly v Oberhofu. Ovšem ani další témata nejsou rozhodně nejsou jen do počtu. Třeba? Rozhovor s hvězdou slovenského lyžování Adamem Žampou, historii Světového poháru nebo text o tom, jak se v Tyrolsku vyrábí sníh. A mnoho dalšího.
  • Rozhovor: Adam Žampa

    Slovenské sjezdové lyžování má za sebou vynikající sezonu. Na prahu té nové jsme vyzpovídali jednoho z hlavních strůjců dosažených úspěchů, třiadvacetiletého Adama Žampu. A nebylo náhodou, že jsme se s jeho lyžařským příběhem seznámili v rakouském Söldenu, v místě, kde Adam před rokem šokoval celou svěťákovou veřejnost svým devátým místem v obřím slalomu.
  • Žhavé. Zimní. Tvé. A nejdražší. To jsou olympijské hry v Soči

    Největší akce zimní sezony 2013/2014? Ta odpověď je zřejmá: Zimní olympijské hry v Soči.
  • Zápisník Kryštofa Krýzla

    Léto je bezva, ale zima je zima!
  • Nové lyžáky pro zimu 2013/14

    Ačkoliv to dlouho vypadalo, že už se na sjezdařských botách nedá nic významného vylepšit, současnost ukazuje, že přece jen ještě je nad čím přemýšlet. Hlavním tématem je stále individuální úprava bot dle potřeb lyžařovy nohy – servis, který býval výsadou profesionálů a dnes je třeba u Fischeru a Salomonu dostupný úplně každému, kdo si ho zaplatí.
  • Světový pohár v alpském lyžování: Jak to všechno začalo...

    Na prahu 48. ročníku Světového poháru ve sjezdovém lyžování, který tradičně odstartoval na konci října v rakouském Söldenu, není od věci si připomenout, jak se tento ojedinělý sportovní seriál zrodil a kdo byly hlavní „sudičky“, jež tehdy stály u jeho kolébky.
  • Rubrika SKI exlusive: NaHory hezky a stylově

    V průběhu loňské zimy přineslo poměrně dost sdělovacích prostředků, většinou těch, co publikují na všeobjímající síti, zprávu o zajímavém počinu designérského studia Tobyšlo, z jehož dílny už podruhé na světlo světa vyjely sjezdové lyže. To není, alespoň v českých podmínkách, úplně běžná věc, design je zde přece chápán jako něco „extra“ a předměty nesoucí znaky kvalitního designu bývají často posuzovány téměř jako umělecká díla. Jenomže je to pouze naše chyba.
  • Škola lyžování: jízda po hraně

    Instruktoři z K+K Ski School Janské Lázně ukazuje cvičení na zdokonalování jízdy po hraně.
  • Hračky

    Displej v brýlích vložený, bedny co hrají přímo na hlavě nebo fakt vostrý foťák. S takovými hračkami si ve SKI magazínu hrajeme.
  • Když (se) v Tyrolsku sněží

    Když se před 20 lety v Alpách začínalo se zasněžováním sjezdovek, pochybnosti byly veliké. Oblast výroby technického sněhu a zasněžování ale za poslední roky prodělala dramatický vývoj, díky němuž je dnes lyžařská sezona bez technického sněhu z ekonomických důvodů prakticky nemyslitelná. V lyžařských areálech, jakým je třeba věhlasná Zillertal Arena, už dotáhli výrobu technického sněhu téměř k dokonalosti a právem jsou zde pyšní na pověst lyžařské oblasti s extrémně vysokou jistotou sněhu. Vloni v zimě jsme se tedy při naší návštěvě Zillertalu zastavili na večeři u pisten-šéfa oblasti Horberg-Gerent Andrease Raucha. A protože víme, že se k zasněžování sjezdovek vlice rádi vyjadřují také ochránci přírody, pozvali jsme ke stolu ještě bioložku Irmgard Silberberger a místního zemědělce Franze Hubera.
  • Peak Performance: Lyžaři lyžařům

    Peak Performance, celosvětově uznávaná značka sportovního oblečení, v průběhu letošního podzimu konečně přichází i na český trh. Nahlédněme společně do její historie. Zkusme zjistit, kde se vlastně vzalo heslo charakterizující značku od samotného počátku až doposud. To heslo zní až podezřele jednoduše: Lyžaři lyžařům.
  • SKI Classic blog Šárky Sudové: Sen o vavřínech

    S během na lyžích to není je tak. Musíte se ho, jako vše, naučit. Své o tom ví i Šárka, která má za sebou dokonce závodní zkušenost s běžkama na nohou. Jak jinak než úspěšnou, hned v prvním (a posledním) závodě kariéry brala bronz...
  • SKI Classic TEST 2013: Dvě nové značky, pět nových modelů

    Koncem října jsme pro vás již po čtvrté odjeli do haly testovat závodní běžky. A byli jsme hodně zvědaví na celou tu záplavu novinek. Jak to dopadlo? Prozradíme, že počasí nám přálo!
  • Historie Karhu: Medvěd z bílé stopy

    Věděli jste, že v botách s medvědem ve znaku vyhrál Emil Zátopek svůj první maraton? To bylo tak...
  • 3, 2, 1 ... Craft

    Jeden z v Česku nejoblíbenějších výrobců funkčního oblečení představil pro letošek úplně novou kolekci. My jsme se proto jí i celému Craftu podívali na šev.
  • Za prvním sněhem do Krušných hor

    Sněhu tam bývá dost, docela dobře se tam dostanete autem a ještě tam mají zajímavou železnici. Znáte stopy v domovině Náhlovského krušnohorců? Pokud ne, zajeďte se s nimi seznámit.
  • A jako vždy: rubrika Cestování

    Náš průvodce lyžařskými areály, zimními středisky a dalšími místy jakkoliv spojenými s naším milovaným sportem. Přijměte pozvání: Tyrolské ledovce, Švýcarsko, Trentino, Rokytnice nad Jizerou, Kouty nad Desnou.
Pošlete SMS zprávu s textem SKI listopad13 (mezi měsícem a rokem NENÍ mezera) na telefonní číslo 9002020. Cena SMS je 20 Kč. Ze Slovenska pošlete zprávu na číslo 7774. Cena zprávy je 1.58 EUR včetně DPH.
Obdržený kód:
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Pozn.: Pokud se Vám po zadání kódu z SMS zprávy neotevře elektronické číslo, prosím kontaktujte nás na info@skimagazin.cz.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Videa na našem webu neskladujeme. Přidat nové video je možné pouze tak, že originál nahrajete na server YouTube a nám sdělíte link.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
YouTube adresa:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Název:
Typ inzerce:
Nabídka Poptávka
Cena:
Telefon:
E-mail:
Kraj:
Kategorie:
Přidat obrázek 1:
smazat
Přidat obrázek 2:
smazat
Přidat obrázek 3:
smazat
Max. rozlišení 1920x1440, max. velikost 3MB
Popis zboží:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit