Říjen 13/14

Obsah:
Nová sezona, nový SKI magazín. Tak je to každý rok už devatenáct sezon. Letos ale slůvko "nový" značí ještě něco jiného. Přes léto jsme totiž převlékli kabát, a tak (pokud nás bedlivě nesledujete na facebooku) budete asi řádně překvapeni tím, jak vypadáme. Doufáme, že se budeme líbit, a samozřejmě, že vás zaujme i co možná nejvíce témat z našeho obsahu.
  • Lasse Kjus: Legenda ve službách byznysu

    Před sedmi lety zamával ledovatým závodním pistám a odešel do zaslouženého lyžařského důchodu. Dnes je z něho spíše byznysmen a jak říká... už tolik nelyžuje.
  • Skiareál Špindl bude podporovat závodění

    Špindl byl v průběhu loňského léta převzat novým provozovatelem společností Melida, za níž stojí Slováky vlastněná Tatry Mountain Resorts. Řada těch, co musí na lanovku čekat ve frontě, se z tohoto kroku radovala, závodníci ale mají obavy. Budou ještě moci na špindlerovských sjezdovkách trénovat?
  • Zápisník Kryštofa Krýzla

    Letošní zápisníky do naší alpine rubriky posílá reprezentant Kryštof Krýzl. A ve své první poznámce se vrací do minulé sezony. "Loňská zima... zatracený kotník!"
  • Lyže 13/14: To nejlepší na sjezdovku

    Freeride, freestyle, allmountain, touring… To všechno je fajn. Ale pista je pista. Rovná, dobře upravená, ráno tvrdá, v poledne pěkně vodivá… A je skvělé, že k tomu máme na výběr obrovské množství lyží. Lyžování ON-PISTE už je zase v módě!
  • Nauč se brousit: Přihlaš se na workshop

    Nebývá zvykem, aby lyžařský servis své zákazníky vzdělával a školil v činnostech, které jim prvotně sám prodává. Jeden by si mohl říct, že naučíte-li lyžaře brousit a mazat lyže, přestane k vám do servisu chodit a vy se tím vlastně připravujete o výdělek. V pražském Radotíně se ale na celou věc dívají jinak.
  • Ski Serie Masters 13/14

    Patříte mezi vášnivé hobby lyžaře, kteří mají chuť si občas sjet trať na čas? Nedáte si pokoj a soutěžíte s ostatními, nebo alespoň sami se sebou? Anebo jste závodníci, co po mládí stráveném v brankách nepřestali soutěžit ani v pokročilém věku? Tak jako tak jste našimi lidmi! A nejspíš už znáte seriál lyžařských závodů Ski Serie Masters.
  • Speed skiing: Okouzleni rychlostí

    Možná že jste o něm loni slyšeli. Radek Čermák, nová krev českého speed skiingu, se před rokem při závodech Speed Masters řítil z kopce rychlostí 237,69 km/h! Překonal tak český rekord Petra Kakeše starý jednadvacet let. A my měli tu čest, sednout si s oběma pány doslova "na jedno".
  • ZAI: Krásná rozmařilost

    ZAI je luxusní švýcarská značka, která k výrobě lyží inovativním způsobem využívá především tradiční přírodní materiály. Svoje zákazníky oslovuje jednak unikátním designem, také ale kvalitou zpracování, jež není u běžně známých výrobců lyžařského vybavení obvyklá. U nás se, naprosto logicky, představuje v rubrice Exclusive.
  • Krom Wars: Epizoda II

    Posledního dne letních prázdnin se odehrála na koupališti v Hulíně letní lyžařská bitva, která se zapsala do mezigalaktické freeski historie. Nejlepší čeští freeskieři vyzvali silnou evropskou konkurenci z Rakouska, Německa a Slovinska a rozdali si to již podruhé v disciplíně «bigair».
  • S větrem ve vlasech

    Malé, velké, na stojáka nebo v sedě... Lanovek jsou desítky druhů. My v říjnovém čísle představíme jednu, šplhající na vrchol Stanserhorn nedaleko Lucernu, která vozí pasažéry na své střeše. Je to taková lanovka kabriolet.
  • Hračky

    Lyže z karbonu, foťák, co je jen objektiv, nebo udělátko, co vám najde lyže v prašanu. S takovými hračkami si ve SKI magazínu hrajeme.
  • SKI school Lipno vám poradí se záklonem

    Pro výuku lyžování jsme si přizvali opravdové odborníky: instruktory ze SKI school Lipno, kteří protentokrát poradí, jak u vašich dětí odstranit jízdu v záklonu.
  • Podzimní Zermatt

    Horské středisko Zermatt jistě nemusíme milovníkům lyžování představovat. Zdejší sjezdové tratě jsou proslulé svým počtem a délkou a například sjezdovka z Malého Matterhornu o délce 17 km patří k nejdelším na světě. Jak to pod Matterhornem vypadá před příchodem zimy, jsme vyzkoušeli během naší podzimní návštěvy.
  • Aktuální dění ve stopě i mimo ni

    Co nás zaujme, to sem dáme! Směs zajímavostí, novinek a zpráv, které se k nám donesly a považujeme je za tak zajímavé, že si zaslouží být předány dál.
  • SKI Classic blog Šárky Sudové: O život

    Fakt, že být přítelkyní ambiciózního reprezentanta je testem tolerance, nám Šárka popsala už několikrát. Tentokráte se spolu s ní a Alešem vydáme na romantické rande. Na zmrzlinu.
  • Novinky 13/14: V továrnách se začalo závodit

    Letošní zima bude, co se novinek týká, vše, jen ne nudná. Dvě z pětice největších firem mají nové lyže, další botky a do toho všeho praskají ledy u tuzemských výrobců.
  • Rozhovor s Pavlem Bencem

    V propletenci kompetencí a nárocích různých velmocí na toky peněz v lyžování se nezasvěcený fanoušek vyzná jen s obtížemi. Nahlédnout do něj jsme se pokusili s šéfem zabezpečení sportu Dukly Liberec a bývalým reprezentantem Pavlem Bencem. Řeč byla ale i o systému podpory mládeže.
  • Podzimní příprava: Vsaďte na gumy!

    Jistě znáte Vycpálka z povídek Šimka & Grossmanna a jeho použití gumolana ("…a objevil se nádherný kovový prak s gumou číslo 6, která dokáže metnout i dlažku"). Jenže taková guma podobné tloušťky toho umí daleko víc. Přesvědčit se můžete v našem textu o podzimní přípravě.
  • Reprezentační léto

    Před startem zimní sezony jsme hodili očko do táborů klasiků i biatlonistů a pokusili se vyzvědět, co že je tam nového. Že toho je!
  • A jako vždy: rubrika Cestování

    Tentokrát vás vezmeme do Švýcarska za tamními lyžařskými perlami, do Trentina a na Zadov. Šťastnou cestu.
Pošlete SMS zprávu s textem SKI rijen13 (mezi měsícem a rokem NENÍ mezera) na telefonní číslo 9002020. Cena SMS je 20 Kč. Ze Slovenska pošlete zprávu na číslo 7774. Cena zprávy je 1.58 EUR včetně DPH.
Obdržený kód:
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Pozn.: Pokud se Vám po zadání kódu z SMS zprávy neotevře elektronické číslo, prosím kontaktujte nás na info@skimagazin.cz.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Videa na našem webu neskladujeme. Přidat nové video je možné pouze tak, že originál nahrajete na server YouTube a nám sdělíte link.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
YouTube adresa:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Název:
Typ inzerce:
Nabídka Poptávka
Cena:
Telefon:
E-mail:
Kraj:
Kategorie:
Přidat obrázek 1:
smazat
Přidat obrázek 2:
smazat
Přidat obrázek 3:
smazat
Max. rozlišení 1920x1440, max. velikost 3MB
Popis zboží:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit