Únor 13/14

Obsah:
Únorový SKI magazín nemá ambice o nic menší, než vytrhnout vás ze spárů olympijských her. Čím? Tak třeba rozhovorem s mladou, ale pekelně rychlou Mikaelou Shiffrin, obsáhlým výčtem novinek v alpine i classic sekci představených na mnichovském veletrhu ISPO, radami, kam vyrazit za heliskiingem nebo pohledem do útrob servisních kamionů (tzv. wax trucků) brázdících závody Světového poháru. A k tomu všemu samozřejmě hned dvojice skipasů úplně zdarma!
  • Rozhovor: Mikaela Shiffrin

    Nejmladší, nejmladší, nejmladší… Tohle slovo se s americkou slalomářkou Mikaelou Shiffrin spojuje tak často, že už jí to možná docela leze na nervy. Ale co naplat, když je nejmladší. A ještě k tomu nejlepší. Tahle ďábelská kombinace by asi s nejedním člověkem pěkně zahýbala, a tak jsme byli opravdu hodně zvědaví, jaká je ta NEJ holka, před níž se nyní třese celý lyžařský svět.
  • Disciplína jménem kombinace

    Líbí se vám kombinace? To je otázka dost na tělo, tak říkajíc přímo k věci. Řada fanoušků lyžování by asi neváhala odpovědět záporně. Jiní by ale naopak řekli, že kombinace je zlatým hřebem alpského lyžování, protože oceňuje všestrannost. A dobrý lyžař by přece měl být všestranný. Nebo už to neplatí? Jak je vidět, odpovídat na takto jasně položenou otázku rychle a jednoznačně asi není úplně to pravé. Ono je to spíš dobré téma na diskuzi.
  • Zima 2014/15 – novinky z veletrhu ISPO

    Neúprosné zákony trhu nutí výrobce lyžařského vybavení rok co rok sestavovat nové kolekce a pokud možno se zákazníkům pokaždé pochlubit nějakou tou inovací, která by v ideálním případě mohla změnit svět, alespoň ten sportovní. Někdy to vede k „inovacím za každou cenu“, jindy se tak trochu vymýšlí už vymyšlené, ovšem čas od času se podaří trefit hřebíček přesně na hlavičku a posunout vývoj lyžařského vybavení zase o kousíček dopředu.
  • Otevřu si půjčovnu

    „Půjčovnictví“ je na vzestupu. Někdo si myslí, že to je vlivem finanční krize, ale to je příliš zjednodušený pohled. Bude za tím něco víc. Když si budeme fandit, řekneme, že jsme chytřejší.
  • Švédsko: Heliskiing na jistotu

    Baví vás lyžovat ve volném terénu? Jste náruživí freerideři? Máte peníze a jste ochotni je utrácet za super lyžování? Pak už jste možná přemýšleli o heliskiingu. Není se co divit, když po téhle zábavě filmových hvězd a bohatých aristokratů čas od času zatouží i obyčejný člověk. Nežijete-li zrovna od výplaty k výplatě, občas si dopřejete nějakou tu rozmařilost a k tomu máte trochu dobrodružnou povahu, mohla by vás výměna lanovky za helikoptéru docela bavit.
  • Československá stopa ve Světovém poháru (2. část)

    V lednovém čísle jsme se ohlédli za úspěchy československých sjezdařů ve světovém poháru z období let sedmdesátých a osmdesátých. K této nesporně zajímavé a mnohdy opomíjené tématice se nyní vracíme ještě jednou, a to ve vzpomínkách legend československého alpského lyžování, které v éře socialistického sportu neměly rozhodně na růžích ustláno.
  • Den s vlekařem na krušnohorském Klínovci

    Ne že bych patřil k nějakým lyžařským pirátům, ale v dobré paměti mám situaci, kterak jsme před pár lety se skupinou přátel nasedali na lanovku a místo hladkého nalodění se všichni nedopatřením rozprostřeli po nástupním pásu. Sedačka samozřejmě v mžiku zastavila a nic se nestalo. Samozřejmost. Až nyní jsem si uvědomil, že to zase taková “samozřejmost” není. Že za tou samozřejmostí stojí pořádná dávka pozornosti a soustředění.
  • Malým – velkým závodníkem aneb úvod do závodního lyžování

    Za malé závodníky budeme v našem případě považovat děti ve věku 6–12 let. Aby měl začínající trénink jízdy v brankách smysl, měly by děti mít odlyžované alespoň dvě sezony, kdy se za sezonu považuje cca 45 dní na sněhu. To znamená, že děti lyžují třikrát až čtyřikrát za týden, optimálně pod vedením odborníka.
  • Naučíme vás fotit: Zimu a mráz

    Fotografování na horách má svá specifika a zachytit podařený snímek se zmrzlými prsty na vrcholku Lysé hory, to už chce špetku umu, zkušeností i citu. Aby vám pořizování obrázků v zimě šlo lépe a lépe, můžete po celou letošní sezonu využívat speciální sekci na odborném serveru http://foto-vize.cz. Profesionální fotografové z centra FotoŠkoda tam zhodnotí každý váš nahraný obrázek, poradí, jak ho vylepšit a ještě můžete vyhrát super ceny.
  • Lyžařské oblečení pro příští zimu

    V oblasti lyžařského oblečení bude možná nejvýznamnější novinkou příští zimy prémiová kolekce lyžařského oblečení Atomic. Fanoušci legendární rakouské značky budou určitě potěšeni, ale možná také trochu překvapeni.
  • Hezká i na sjezdovce

    Vše sbaleno na týden na sněhu? A co kosmetická taštička! Budete přece celý den na slunci a pokud jste zvyklé k tomu být nalíčené při každé příležitosti, máme pro vás několik zásadních tipů, které vám pomohou udržet si krásu i na sjezdovce.
  • Novinky ve stopě pro sezonu 2014/15

    Co nového nás ve stopě čeká v příští sezoně? Prošli jsme pro vás 104 720 m2 mnichovského veletrhu ISPO a vybrali to nejzajímavější, na co se můžete těšit.
  • MUDr. Miloš Barna: Nečekejte na zázraky, o své zdraví se starejte v první řadě sami.

    Jako každý správný lyžař, co si kdysi nemístným způsobem dokazoval úroveň svých lyžařských dovedností, už mám operované koleno. Plastika předního zkříženého vazu a k tomu tak nějak samozřejmě „servis“ menisku mě potkala už před více než deseti lety, bez přestání se však okolo mě objevují stále noví a noví adepti tohoto, v lyžařském prostředí populárního zárkoku. Vydal jsem se tedy k lékaři zjistit, co je na tomto poli nového.
  • Wax Truck: Někdo má a někdo nemá

    Při pohledu na lyžařské závody si mnohdy ani neuvědomujeme, do jaké míry jejich výsledky ovlivňují peníze a technický pokrok. Bylo to tak vždycky, jenže v posledních letech je třeba právě v běžeckém lyžování vidět, že nůžky mezi bohatými a chudšími se rozevírají stále víc. Vezměme si například takové servisní kamiony.
  • Kompresní prádlo: Placebo, nebo povolený doping?

    Doběhněte dál. Vyskočte výš. Zregenerujte se rychleji. To vše a mnohem víc nabízí čím dál tím více populární kompresní oblečení. Jak je to s ním doopravdy?
  • S běžkami na Praděd s přítelkyní v zádech

    Hřebenová trasa z Červenohorského sedla k chatě Švýcárna a dále na nejvyšší moravskou horu Praděd mezi stovkami běžeckých tras v Jeseníkách vyniká. Není upravována, takže raději než po závodních lyžích sáhněte po běžkách pro backcountry nebo se šupinami, abyste si mohli naplno užít nespoutané krásy tohoto pohoří. A má to ještě jeden háček: musí vyjít počasí.
  • A jako vždy: rubrika Cestování

    Průvodce lyžařskými areály, zimními středisky a dalšími místy jakkoliv spojenými s naším milovaným sportem. Přijměte pozvání do Čech i na Moravu, na Slovensko, do jižní Francie, do Korutan a Itálie. Do středisek Paganella, Rosskopf Monte Cavallo, Zugspitze, Katschberg, Mosty u Jablunkova, Ski areálu Belveder a Belianske Tatry
Pošlete SMS zprávu s textem SKI unor14 (mezi měsícem a rokem NENÍ mezera) na telefonní číslo 9002020. Cena SMS je 20 Kč. Ze Slovenska pošlete zprávu na číslo 7774. Cena zprávy je 1.58 EUR včetně DPH.
Obdržený kód:
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Pozn.: Pokud se Vám po zadání kódu z SMS zprávy neotevře elektronické číslo, prosím kontaktujte nás na info@skimagazin.cz.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Videa na našem webu neskladujeme. Přidat nové video je možné pouze tak, že originál nahrajete na server YouTube a nám sdělíte link.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
YouTube adresa:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Název:
Typ inzerce:
Nabídka Poptávka
Cena:
Telefon:
E-mail:
Kraj:
Kategorie:
Přidat obrázek 1:
smazat
Přidat obrázek 2:
smazat
Přidat obrázek 3:
smazat
Max. rozlišení 1920x1440, max. velikost 3MB
Popis zboží:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit