Listopad 15/16

Obsah:
Listopadový SKI magazín se jako vždy hodně zabývá lyžařským vybavením, ale nejsou to tentokrát ani tak lyže, jako lyžařské boty, které hrají prim. Pokud přemýšlíte o upgradu svých střevíců, nesmí vám tohle číslo chybět.

Mimo to jsme se rozepsali o bezpečnosti: jakou helmu, jaké brýle a zda je lyžování s pátéřákem dobrý, nebo špatný nápad. Ve skialpové sekci odkrýváme historii techového (pinového) vázání. A speciál SKI Classic radí, jak si vybrat vysněné běžky: ať jste začátečník, nebo zkušený lyžař.
  • Na slovíčko s Petrou Vlhovou

    Po Bernadette Schild v říjnovém čísle hostí i listopadový SKI magazín zahraniční hvězdu – tentokrát se s ní ovšem domluvíte česky. Juniorská mistryně světa ve slalomu a vycházející hvězda slovenského lyžování Petra Vlhová chce přesvědčit, že pod Tatrami nelyžuje jen Veronika Velez-Zuzulová a Adam Žampa.

    
V sekci Alpine hledejte i tradiční postřehy z pera Marca Girardelliho, profil Kathrin Zettel a další díl seriálu o závodění dětí.
  • Šiju, šiju si botičky, do sucha i ...

    Vybrat lyžáky, které vám dokonale padnou, budou relativně pohodlné, nabídnou perfektní cit během jízdy a ještě budou sloužit po několik sezon – to je pořádně složitý úkol. Však také od prodejců a dovozců víme, že tahle otázka trápí nejednoho z nás lyžařů víc než nákup nových lyží. Snažili jsme se tuhle složitou životní situací trochu zjednodušit. Víte například, že tvrdé sportovní lyžáky už zdaleka nemusí být jen úzké, mučící, španělské boty?
  • Bezpečnost především

    Můžete-li udělat něco pro zvýšení své bezpečnosti na lyžařských svazích, udělat byste to měli. Helma, brýle a třeba i chránič páteře, to všechno zvyšuje v případě karambolu naději, že i po něm zůstanete zdraví. Jak si vybrat to pravé vybavení, kolik je třeba utratit za kvalitu a co od ní můžete očekávat se dozvíte v článcích na téma bezpečnost.

    
Mimochodem, věděli jste, že lyžařské helmy už dnes samy volají o pomoc v případě, že váš stav po karambolu to nedovolí udělat vám samotným?
  • Vázání na skialp: Jak to tenkrát všechno začalo?

    Je to tomu o málo víc než třicet let, co se Rakušan Fritz Barthel vrátil ze své skialpové túry na Mont Blanc a se slovy "takhle to dál nejde" vymyslel pinové skialpové vázání. Jeho lenost de facto položila základy dnešního skitouringu. Přečtěte si jeho příběh.

    
Tip na výlet? S pásy na nohou do jedné z mekk skialpinistů, rakouské Silvretty.
  • Speciál SKI Classic: Jak vybrat běžky? Manuál pro začátečníky i pokročilé

    Vybrat běžky, to není jen tak. Víte, jak změřit odrazovou komoru? Jak má být dlouhá? A kterak ovlivňuje vlastnosti běžek jejich tvrdost? V obsáhlém textu o výběru ideálních lyží do stopy i pro bruslení hledejte sedm nejčastějších dotazů začátečníků i zkušených borců, na něž známe odpovědi.

    
Svůj výběr můžete hned porovnat s výsledky tradičního oberhofského testu: letos uspořádaného ve znamení novinek vpravdě revolučních. Skin technologie vložených mohérových pásů jednoduše hraje prim.
  • Pohled do středisek v údolích Val di Fassa, Kleinwalsertal a řeky Úpy

    Cestování po lyžařských areálech Česka a Evropy odkrývá několik dalších lyžařských míst, která by neměla uniknout vaší pozornosti. Přijměte pozvání do údolí Val di Fassa (Trentino, ITA), Kleinwalsertalu (AUT), Mölltalu (AUT) a Malé Úpy (CZE).
Pošlete SMS zprávu s textem SKI listopad15 (mezi měsícem a rokem NENÍ mezera) na telefonní číslo 9002020. Cena SMS je 20 Kč. Ze Slovenska pošlete zprávu na číslo 7774. Cena zprávy je 1.58 EUR včetně DPH.
Obdržený kód:
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Pozn.: Pokud se Vám po zadání kódu z SMS zprávy neotevře elektronické číslo, prosím kontaktujte nás na info@skimagazin.cz.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Videa na našem webu neskladujeme. Přidat nové video je možné pouze tak, že originál nahrajete na server YouTube a nám sdělíte link.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
YouTube adresa:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Název:
Typ inzerce:
Nabídka Poptávka
Cena:
Telefon:
E-mail:
Kraj:
Kategorie:
Přidat obrázek 1:
smazat
Přidat obrázek 2:
smazat
Přidat obrázek 3:
smazat
Max. rozlišení 1920x1440, max. velikost 3MB
Popis zboží:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit