Prosinec 15/16

Obsah:
Prosincové číslo SKI magazínu, které se vám nyní dostává do rukou, je docela výjimečné. Při jeho tvorbě jsme se nenechali stresovat obvyklými potřebami, ba dokonce povinnostmi předvánočního času, nepodlehli jsme tolik zaběhnuté praxi a nevytvářeli jsme seznam toho, čím by se dal účelně zaplnit prostor okolo stojánku vánočního stromečku. Naopak jsme si pár menších dárečků nadělili sami a napsali jsme o tom, co už nás dlouho zajímá a čemu jsme chtěli upřímně věnovat pozornost.
  • V rozhovoru Honza Hudec, Čech v kanadském dresu

    V Šumperku narozený, Kanadu reprezentující Jan Hudec je letos jedním z nejzkušenějších sjezdařů startujících v rychlostních závodech prestižního Světového poháru alpských lyžařů. Čtyřiatřicetiletý borec ve svěťáku začíná už svoji třináctou sezonu, na kontě má několik velmi cenných výsledků včetně medailí z olympiády a světového šampionátu a přitom všem vlastně nikdy nepřestal být tak trochu českým Honzou. To se nám líbí, a tak jsme Honzu Hudce pozvali k redakčnímu diktafonu.
  • Lyžařský airbag budí rozpaky

    Mezinárodní lyžařská federace pokračuje v boji za zvyšování bezpečnosti závodníků hned na několika frontách. Hodně se toho nadiskutovalo i napsalo o změnách pravidel upravujících parametry lyží, od letoška už jsou ve všech disciplínách kromě slalomu povinné nové helmy, ovšem stále tak trochu utajeným projektem FIS je lyžařský airbag. Má budoucnost?
  • Velký přehled sportovních slalomek

    Kdo by je neznal? Slalomky jsou vytouženým modelem většiny rekreačních lyžařů. Lyže s úzkým středem, extrémním krojením a rádiusem 12 m při délce 155 cm totiž zatáčí "skoro" samy. Právě proto patří v obchodech k nejoblíbenějším. My se v tomhle čísle zaměřili na ty nejlepší z nich. Nabízíme podrobný pohled na tucet z nich, po jehož přečtení budete mít o "své budoucí slalomce" zcela jasno.
  • Co opravdu chtějí ženy

    Že to nemůžeme vědět? Ale to se pletete! Alespoň co se lyžařské výbavy týká v tom máme úplně jasno. Slalomky? Mohou být. Točivé, snadno ovladatelné lyže, co šetří síly? Určitě. A navrch ještě něco s pěkným designem? V tomhle se nepleteme. Šest modelů, z nichž kterýkoliv je ideálním tipem na dárek. V kterýkoliv zimní den.
  • Pohoří Lagorai a test hole na skialp

    Italské Val di Fiemme a města jako Cavalese, Tesero nebo Predazzo jsou u českých lyžařů notoricky známé pojmy. Jak sjezdaři, tak milovníci klasického lyžování si tu přijdou na své. Méně se už ale ví, že tahle část Dolomit, konkrétně oblast Lagorai, je i rájem skialpinistů. Vedle toho vám v nové skialpové sekci nabízíme rozborku a sborku perfektní terénní hole Leki Blue Bird Vario.
  • Co letos na sjezdovkách poletí

    Ti, kteří se vyžívají ve výstředních barevných kombinacích, budou letos při výběru nového lyžařského oblečení nadšeni. Výrobci kombinují i několik pestrých barev na jedné bundě nebo kalhotách. Barvy i jejich kombinace jsou zvolené tak, že vás na sněhu nikdo nepřehlédne. Dokonce i u oblíbených péřových bund se letos střídají buřtíky v různých barvách. Však uvidíte sami.
  • Autem na lyže

    Lyžování je drahý koníček, o tom není pochyb. Je spočítáno, že jen v Rakousku investovali vlekaři od roku 2000 na 6 miliard eur. Jiné to nebude ani v dalších alpských státech. Existuje ale minimálně jedno další odvětví, které má nás lyžaře v lásce. Samozřejmě z pohledu svých zisků. Dopravní průmysl. Na hory se totiž musíme nějak dostat.
  • SKI Classic TEST 2015: Klasika bez mazání: fikce, nebo skutečnost?

    Letošní sezona patří bez pochyb lyžím s mohérovým stoupacím pásem. Skin lyže ale současně vyvolávají řadu otázek: Je vážně čas začít vosky tavit do svíček? Jak velký je rozdíl mezi mohérem a šupinami? A liší se nějak pojetí kobercovek u jednotlivých výrobců? Odpovědi přináší druhá část SKI Classic TESTu.
  • Půl století bez vosků aneb historie no-wax lyží

    No-waxovým lyžím táhne na padesát. Alespoň těm moderním. Dobrý důvod podívat se této překvapivě staré lyžařské technologii na zoubek.
  • Cestování

    Průvodce lyžařskými areály, zimními středisky a dalšími místy jakkoliv spojenými s naším milovaným sportem. Přijměte pozvání na Folgariu (ITA), Milstätter See (AUT), a Bukovou horu (CZE).
Pošlete SMS zprávu s textem SKI prosinec15 (mezi měsícem a rokem NENÍ mezera) na telefonní číslo 9002020. Cena SMS je 20 Kč. Ze Slovenska pošlete zprávu na číslo 7774. Cena zprávy je 1.58 EUR včetně DPH.
Obdržený kód:
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Pozn.: Pokud se Vám po zadání kódu z SMS zprávy neotevře elektronické číslo, prosím kontaktujte nás na info@skimagazin.cz.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Videa na našem webu neskladujeme. Přidat nové video je možné pouze tak, že originál nahrajete na server YouTube a nám sdělíte link.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
YouTube adresa:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Název:
Typ inzerce:
Nabídka Poptávka
Cena:
Telefon:
E-mail:
Kraj:
Kategorie:
Přidat obrázek 1:
smazat
Přidat obrázek 2:
smazat
Přidat obrázek 3:
smazat
Max. rozlišení 1920x1440, max. velikost 3MB
Popis zboží:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit