Číslo 5-2016/17

Obsah:
Poslední SKI magazín roku 2016 jako by chtěl dokázat, že vždy může být ještě lépe. Číslo doslova nabité zajímavými texty a tématy přináší rozhovor s Davidem Chodounským coby nejlepším slalomářem US ski teamu. Podívá se na kořeny letošní sjezdařské události číslo jedna MS v St. Moritz. Nechybí analýza lyžařské techniky, speciály pro skialpinisty i běžce na lyžích nebo obsáhlá sekce věnována zimním střediskům z celého světa.
  • Rozhovor: David Chodounský. Přes college až do svěťáku

    David Chodounsky (32) je momentálně nejlepším slalomářem US ski teamu. Jak sám s úsměvem říká, Američané si procházejí výměnou generací, a tak možná nastal čas pracantů, jako je David. Tenhle Američan s českými kořeny už není žádným mladíkem,ovšem vypadá to, že právě bohaté zkušenosti ze závodních sjezdovek celého světa mu v posledních měsících přicházejí náramně vhod. Po třicítce se Davidu Chodounskymu konečně začalo dařit i mezi slalomářskou elitou.
  • MS v St. Moritz. Návrat ke kořenům

    Světový pohár v alpském lyžování je v plném proudu, ale na to, zda se podaří sesadit z trůnu Laru Gut a Marcela Hirschera, si budeme muset ještě nějakou chvíli počkat. Na začátku února se navíc bílý cirkus, jak je Světovému poháru přezdíváno, na několik dní zastaví, neboť po dvou letech je opět na programu zimní sezony mistrovství světa v alpském lyžování. A protože se uskuteční v St. Moritz, v místě, kde se vlastně zrodil zimní turismus jako takový, můžeme se oprávněně těšit na opravdový lyžařský svátek
  • Postřehy Michaela Walchhofera: Sport a milé peníze

    Spory mezi sportovci a sportovními svazy jsou tak staré jako systém samotný. Někdy se jedná o nominaci do závodů, na niž mohou existovat různé názory, avšak většinou jde… O peníze.
  • Technika slalomu (v podání nejlepších)

    Při sledování závodů Světového poháru či mistrovství světa v alpském lyžování je dobře patrné, že co se týče techniky, neexistuje ve slalomu jen jediná cesta k vítězství. Pojetí slalomové techniky je i v podání těch nejlepších lyžařů světa různé a snad i proto je slalom tolik vzrušující disciplínou a skvělou lyžařskou show. O technice uplatňované ve slalomových brankách jsme si v průběhu léta povídali s bývalým dlouholetým reprezentantem, specialistou na slalom Filipem Trejbalem. Filip se v roce 2005 ve slalomu stal juniorským mistrem světa a následně se dlouhých deset let na závodních pistách utkával s těmi nejlepšími slalomáři světa. Změnila se od časů Filipova světového titulu slalomová technika? V čem jsou ti nejlepší slalomáři lepší než ostatní a co je třeba dělat, abyste se jejich výkonům v hustě stavěných brankách alespoň vzdáleně přiblížili? Také v druhém díle seriálu, který jsme pro vás ve spolupráci s Filipem Trejbalem připravili, se o technice jízdy ve slalomu jistě dozvíte něco užitečného.
  • Allmountain lyže: jsou každodenní nutností

    Lyže kategorie allmountain jsou v současnosti nesmírně populární a jejich obliba stále roste. Proč? Jsou to prostě lyže více méně pro každé sněhové podmínky a do každého počasí. Jejich využití vlastně nezná žádné hranice, většinou slušně zvládají tvrdé sjezdovky, skvělé jsou na měkčím podkladu a bez problémů si je můžete vzít i do volného terénu. Nabídka allmountain modelů je obrovská, z čehož logicky vyplývá, že reprezentuje nekonečnou řadu vlastností a kvalit. Vybrat si ty pravé allmountainy bohužel není zdaleka tak jednoduché jako odpovědět na otázku: Širší lyže ANO, nebo NE?
  • Lyžuj jako profesionál: Přehraňujte efektivně, to znamená rychle

    Doposud jsme se v našem seriálu produkovaném ve spolupráci s Associa tion of Czech Snowsports Instructors věnovali více méně problémům základní lyžařské techniky a je docela možné, že jsme tím pádem tak úplně neuspokojili ty z vás, kteří už si s lyžováním po hranách delší dobu tykáte. Je tedy na čase přeřadit na vyšší výkonnostní stupeň a zamyslet se s ing. Róbertem Zábojem nad některými aspekty techniky používané v dynamickém carvingovém oblouku větších poloměrů, o němž se v prostředí výuky lyžování často mluví jako o oblouku race carvingovém.
  • SKI touring

    Ty nejlepší zážitky leží až za kopcem a objevit je můžete jedině na skialpových lyžích! Otestovali jsme nové lyže od K2, prověřili systém poutek Trigger S Vertical a prošli legendární Haute Route. O všem poctivě podáváme svědectví.
  • SKI Classic

    Novinky ve vybavení, rozhovory s osobnostmi, tipy na bezva výběhy. Běžecké lyžování je zase IN, a proto nedílnou součástí SKI magazínu. Možná jste měli zmatek v letos nových typech vázání. Možná vás zajímá příběh Bjørna Dæhlieho. Možná že byste rádi proběhli Engadinský Ski Marathon. To vše a ještě mnohem víc v prosincové příloze všech běžců na lyžích.
  • Tejping. Barevná paráda, nebo seriózní léčba?

    Jsou barevné tejpovací pásky skutečně tak skvělé, nebo jde jen o módní trend? Mají prokazatelné účinky, nebo hrají víc na placebo efekt? Jde o vhodnou variantu i pro amatérské sportovce? A musí tejpovat pouze odborník? Otázek je skutečně spousta, tak si pojďme tejping proklepnout s fyzioterapeutkou Evy Samkové, Mgr. Hankou Strachotovou.
  • SKI Cestování

    Průvodce lyžařskými areály, zimními středisky a dalšími místy jakkoliv spojenými s naším milovaným sportem. Přijměte pozvání do Damüls (AUT), Trentina (ITA), na Lipno (CZE) a do Japonska.
Pošlete SMS zprávu s textem SKI prosinec16 (mezi měsícem a rokem NENÍ mezera) na telefonní číslo 9002020. Cena SMS je 20 Kč. Ze Slovenska pošlete zprávu na číslo 7774. Cena zprávy je 1.58 EUR včetně DPH.
Obdržený kód:
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Pozn.: Pokud se Vám po zadání kódu z SMS zprávy neotevře elektronické číslo, prosím kontaktujte nás na info@skimagazin.cz.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Videa na našem webu neskladujeme. Přidat nové video je možné pouze tak, že originál nahrajete na server YouTube a nám sdělíte link.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
YouTube adresa:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Název:
Typ inzerce:
Nabídka Poptávka
Cena:
Telefon:
E-mail:
Kraj:
Kategorie:
Přidat obrázek 1:
smazat
Přidat obrázek 2:
smazat
Přidat obrázek 3:
smazat
Max. rozlišení 1920x1440, max. velikost 3MB
Popis zboží:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit