Innogy SKI&GOLF czech championship 2017

Už devátý ročník sportovního klání, které spojuje lyžování a golf, se koncem minulého týdne, konkrétně 7. a 8. dubna 2017, uskutečnil na červené sjezdovce ve Špindlerově Mlýně a následně na hřišti Golf & Spa Kunětická Hora. Celá akce však tradičně začala již v podvečer 6. dubna, kdy se do Elan Café Baru ve Špindlerově Mlýně sjeli účastníci na předávání startovních čísel.
innogy SKI&GOLF czech chanpionship 2017

Páteční ráno ve Špindlu počasí ještě ukázalo svoji zimní tvář,  trať obřího slalomu, postavena bývalým reprezentantem Janem Holickým, byla v překvapivě dobrém stavu. „Letošní zima se tady ve Skiareálu vydařila. A akce innogy SKI&GOLF czech championship je důstojným zakončením podařené zimy ve Špindlu,“ řekl Čeněk Jílek, ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn. 

Lyžování ovládli profesionálové

Lyžařské závody proběhly v pěti kategoriích - MASTER, WOMEN, JUNIOR, MID a MAIN. Obří slalom ovládli sourozenci Zakouřilovi, když Boris Zakouřil ml. (MID), v minulosti vynikající reprezentant v alpském lyžování, stanovil nejrychlejší čas dne na 36,88 sec. Na dalších místech se umístili Jan Arnold, Vlastimil Štefl a Ondřej Krupa. Nejrychlejší ženou byla Petra Zakouřilová (WOMEN) s časem 37,32 sec.

„Přes sněžení první den závodníkům počasí vlastně přálo. A v sobotu na golfu dokonce vysvitlo jarní sluníčko, takže jsme si na nepřízeň počasí i přes původně špatnou předpověď nemohli stěžovat. Celkově máme především radost z rostoucího počtu rodinných klanů, které se naší soutěže SKI&GOLF účastní,“ pochvaloval si na Kunětické Hoře Ladislav Bien z pořádající agentury Czech Golf Production.

Golf pozdravilo jarní slunce

Do golfového turnaje nastupovali hráči s počtem bodů, který se rovnal dvojnásobku jejich času z lyžařské soutěže. Sobotní počasí závodníkům relativně přálo, na chvilku se objevilo i jarní sluníčko. 

Titul absolutního vítěze v Mistrovství ČR innogy SKI&GOLF czech championship 2017 získal již po čtvrté Petr Kabát (MAIN), který po dobrém výkonu na lyžích (38,37 sec) a velmi slušném výsledku v golfu (75 ran) potvrdil vyrovnanou výkonnost a jasné prvenství.

Letošní rok přinesl čerstvou krev v kategorii JUNIOR. Po velmi pěkné jizdě v pátečním závodu a solidním výsledku v golfu (82 ran) se radoval nováček Jiří Beránek. V kategori WOMEN potvrdily domnanci sestry Eva a Tereza Koželuhovy následovány Erikou Kotkovou. Kategorii MAIN vyhrál zmiňovaný Petr Kabát následován Ondřejem Krupou a Vlastimilem Šteflem. V kategorii MASTER se již potřetí celkově mohl radovat Slawomir Komonski před Jaroslavem Žižkou a Tomášem Doležalem. Kategorii MID ovládl poprvé Jan Arnold před Davidem Zelinkou a Janem Schovánkem jun..

Vítězové innogy SKI&GOLF czech chanpionship 2017

  • 
Kategorie WOMEN: Eva Koželuhová 156,92; Tereza Koželuhová 159,88; Erika Kotková 166,66

  • Kategorie WOMEN 41+: Bobina Žůrková
  • 
Kategorie MASTER: Slawomir Komonski 160,58; Jaroslav Žižka 167,06; Tomáš Doležal 169,52
  • Kategorie MASTER 61+ : Pavel Gola

  • Kategorie MID: Jan Arnold 157,56; David Zelinka 159,94; Jan Schovánek 163,18
  • 
Kategorie MAIN: Petr Kabát 151,74; Ondřej Krupa 156,68; Vlastimil Štefl 157,68 

  • Kategorie JUNIOR: Jiří Beránek 161,10; Zdeněk Moravec 166,38; Vlastimil Miler 169,42

Kompletní výsledky najdete na www.czgp.cz nebo www.skigolf.cz

Vítězové jednotlivých kategorií budou na začátku května reprezentovat Českou republiku na Mistrovství světa SKI&GOLF v rakouském Kaprunu. Záštitu nad celou tuzemskou soutěží posedmé nesla energetická skupina innogy. "My, innogy,  jsme největším partnerem českého lyžování. Už roky investujeme především do bezpečnosti v lyžařských areálech a do podpory mladých lyžařských talentů. Tento závod je pro nás vždy krásnou příležitostí, kdy bilancujeme a uzavíráme celou zimní sezónu. Letošní zima se vydařila a innogy SKI&GOLF czech championship je prostě skvělý podnik, který dělá tečku za zimou a startuje golfové jaro," říká mluvčí společnosti innogy Martin Chalupský. Ve spolupráci s Českou televizí je připraven dokument, který bude odvysílán v úterý 11. dubna v 16.05 hodin na ČT Sport.

Za rok tedy na viděnou při jubilejním X. ročníku innogy SKI&GOLF czech championship 2018, který se uskuteční v termínu 6. – 7. 4. 2018.

Foto: Ota Mrákota

Článek má tyto nálepky česko SKI&Golf magazín
E-mail:
Váš text:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
E-mail:
Váš text:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
SKI magazin / 13-4-2017
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Videa na našem webu neskladujeme. Přidat nové video je možné pouze tak, že originál nahrajete na server YouTube a nám sdělíte link.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
YouTube adresa:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Název:
Typ inzerce:
Nabídka Poptávka
Cena:
Telefon:
E-mail:
Kraj:
Kategorie:
Přidat obrázek 1:
smazat
Přidat obrázek 2:
smazat
Přidat obrázek 3:
smazat
Max. rozlišení 1920x1440, max. velikost 3MB
Popis zboží:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit