Gourmetrestaurantu Schaufelspitz byl už dvakrát oceněn gastronomickým průvodcem Gault Millau, což znamená, že je etablován nejen v lyžařském středisku a u návštěvníků, ale také v důležitém gurmetském průvodci. Podle kritiků zde návštěvníky očekávají „současné a stylové prostory, které s jizbou, borovicovým dřevem a ohněm v krbu skládají hold tomuto vysokohorskému místu“.
Na „vrcholu ledovcového kulinářství“ může tým kuchyně a servisu hýčkat celkem 55 hostů. Třešničkou na dortu je vedle přímého pohledu do otevřené kuchyně, větrem chráněná sluneční terasa s lehátky s ovčími kůžemi, ze kterých si hosté mohou vychutnávat ohromující panorama. David Kostner zpracovává vysoce kvalitní výrobky ze zdejší oblasti i z mezinárodní kuchyně. Jídelní lístek tak zdobí pochoutky jako čerstvý stubaiský kozí sýr pod kouřovou clonou, iberijské selátko, klasika jako stubaiský schaufelspitz nebo srnčí hřbet a Kostnerova oblíbená nová interpretace špekového knedlíku či rafinované dezerty jako maracuiový koláč se zázvorovým sorbetem. Navíc vždy nějaké kulinářské překvapení v podobě denního doporučení. K tomu všemu přesvědčivý vinný lístek s rakouským zaměřením, mezinárodní klasikou i vynikající raritní brandy.
Poslechněte si reportáž ČRo
Restaurant Schaufelspitz poskytuje perfektní rámec pro Gurmetskou noc "Dine & Wine", jejíž 3. vydání se bude konat 11.01.2014. Šéfkuchař David Kostner vytvoří společně se svým týmem šestichodové degustační menu. Ve stylovém prostředí si můžete užít jedinečný večer s lahůdkami z těch nejlepších ingrediencí. Gurmánská noc pak bude dokonalá s vhodným vínem z vinařství K + K Kirnbauer.
"Na stubaiském ledovci v Rakousku si nejen skvěle zalyžujete, ale také nečekaně dobře pochutnáte. A ani se nemusíte vyzouvat z přezkáčů," říká Vojtěch Berger v recenzi restaurace, kterou vede šéfkuchař David Kostner a za výborné hlavní jídlo tu zaplatíte okolo 700 korun.