Kulinářské zastavení na Stubai: Restaurace Schaufelspitz

Slyšeli jste už o Gourmetrestaurantu Schaufelspitz na ledovci Stubai? Byl otevřen v roce 2010 a ihned se zařadil mezi absolutní špičku alpských horských restaurací. Nechte se do něj pozvat třeba reportáží Vojtěcha Bergera pro pořad Zápisník zahraničních zpravodajů.
Gourmetrestaurant Schaufelspitz / Foto: Tourismusverband Stubai

Gourmetrestaurantu Schaufelspitz byl už dvakrát oceněn gastronomickým průvodcem Gault Millau, což znamená, že je etablován nejen v lyžařském středisku a u návštěvníků, ale také v důležitém gurmetském průvodci. Podle kritiků zde návštěvníky očekávají „současné a stylové prostory, které s jizbou, borovicovým dřevem a ohněm v krbu skládají hold tomuto vysokohorskému místu“.

Na „vrcholu ledovcového kulinářství“ může tým kuchyně a servisu hýčkat celkem 55 hostů. Třešničkou na dortu je vedle přímého pohledu do otevřené kuchyně, větrem chráněná sluneční terasa s lehátky s ovčími kůžemi, ze kterých si hosté mohou vychutnávat ohromující panorama. David Kostner zpracovává vysoce kvalitní výrobky ze zdejší oblasti i z mezinárodní kuchyně. Jídelní lístek tak zdobí pochoutky jako čerstvý stubaiský kozí sýr pod kouřovou clonou, iberijské selátko, klasika jako stubaiský schaufelspitz nebo srnčí hřbet a Kostnerova oblíbená nová interpretace špekového knedlíku či rafinované dezerty jako maracuiový koláč se zázvorovým sorbetem. Navíc vždy nějaké kulinářské překvapení v podobě denního doporučení. K tomu všemu přesvědčivý vinný lístek s rakouským zaměřením, mezinárodní klasikou i vynikající raritní brandy.

Poslechněte si reportáž ČRo

Restaurant Schaufelspitz poskytuje perfektní rámec pro Gurmetskou noc "Dine & Wine", jejíž 3. vydání se bude konat 11.01.2014. Šéfkuchař David Kostner vytvoří společně se svým týmem šestichodové degustační menu. Ve stylovém prostředí si můžete užít jedinečný večer s lahůdkami z těch nejlepších ingrediencí. Gurmánská noc pak bude dokonalá s vhodným vínem ​​z vinařství K + K Kirnbauer.

"Na stubaiském ledovci v Rakousku si nejen skvěle zalyžujete, ale také nečekaně dobře pochutnáte. A ani se nemusíte vyzouvat z přezkáčů," říká Vojtěch Berger v recenzi restaurace, kterou vede šéfkuchař  David Kostner a za výborné hlavní jídlo tu zaplatíte okolo 700 korun.



Článek má tyto nálepky rakousko gastronomie
E-mail:
Váš text:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
E-mail:
Váš text:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Jan Klouček / 12-1-2014
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Videa na našem webu neskladujeme. Přidat nové video je možné pouze tak, že originál nahrajete na server YouTube a nám sdělíte link.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
YouTube adresa:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Název:
Typ inzerce:
Nabídka Poptávka
Cena:
Telefon:
E-mail:
Kraj:
Kategorie:
Přidat obrázek 1:
smazat
Přidat obrázek 2:
smazat
Přidat obrázek 3:
smazat
Max. rozlišení 1920x1440, max. velikost 3MB
Popis zboží:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit