Vyběhněte s pásy na Lysou horu. V rámci Skialp Vertical Race 2016

Magická Lysá hora je Mekkou příznivců skialpového lyžování odedávna. Množství nástupních míst, slušné převýšení, parádní sjezdy. Co víc si přát? Veřejný skitouringový závod Skialp Vertical Race využívá její magický potenciál a přidává dobrou zábavu i závodní adrenalin.
Skialp Vertical Race 2016

Závod Skialp Vertical Race je první z dvojice skitouringových závodů v Beskydech v sezoně 2015/16. Je otevřen pro profesionály i širokou veřejnost a jeho cílem je jak připravit atraktivní víkendový prgram všem, kteří chůzi na pásech již propadli, tak těm, které to teprve čeká. 

„Startujeme 15. ledna 2015 na Zlatníku a cíl je na Lysé hoře. Záměrně jsme oddělili aktivní závodníky, účastníky Českého poháru ve skialpinismu, od amatérských mužů a žen, kteří si na Lysou vyjdou jen tak pro radost, takže zúčastnit se může opravdu každý,“ popisuje program Vertical Race jeho ředitel Michal Šlachta. Měřit síly se budou v celkem 19 kategoriích a všichni, kteří se umístí na prvních třech místech v každé kategorii budou po zásluze odměněni. K pohodě jistě přispěje i fakt, že se startuje v průběhu půl hodiny (17:00 až 17:30) a odpadá tak předstartovní stres i bitva velkého balíku závodníků o tu nejlepší stopu.

Z hlediska amatérů a všech, kteří se skialpem začínají je důležité zmínit, že Vertical Race 2016 je zařazen do série Dynafit Testovacích Dnů. V rámci akce si tak lze zapůjčit veškerou potřebnou výbavu a nechat poradit od zkušených profesionálů. 

Druhým beskydským závodem je Skialp de Bílá, který proběhne ve stejnojmeném středisku 6. února 2015. A i když spolu oba dva na první pohled nesouvisí jinak, než tím že proběhnou ve stejné sportovní disciplíně: opak je pravdou. Ten nejlepší v součtu výsledků Skialp Vertical Race a Skialp De Bílá si totiž odnese titulem Koruna Beskyd. Koruna Beskyd je oficiální titul skialpového, či chcete-li, skitouringového krále Beskyd na „chlupatých lyžích”. Za rok 2016 budou nositelé titulu Koruna Beskyd vyhlášeni "jen" z těchto dvou závodů, ale předpokládáme, že do seriálu budou v budoucnu zařazeny i další akce. 

Program závodu Skialp Vertical Race 

Odpoledne a start závodu

Program je připraven od 14 hodin na parkovišti  Krásná – Zlatník a u sjezdovky FELA. Tady najdete prezenci účastníků, testovací prostor firem Dynafit a Madeja Sport i občerstvení. K dispozici jsou parkoviště s kapacitou cca 200 aut. Pro ty, kteří už na Zlatníku nezaparkují, jsou k dispozici parkoviště na Visalajích a autobusový pendl, který vás přiveze zpět do startovní zóny na Zlatník, kde se odehraje veškerý odpolední a podvečerní program, který vyvrcholí startem závodu. Od 14 hodin budou k dispozici zástupci firem Dynafit a Madeja Sport, či případně dalších firem, aby vám umožnili poznat špičkovou skialpovou techniku a poskytli skvělý lyžařský materiál pro testování přímo na trati závodu.

Start samotný

Vlastní start závodu se odehraje u sjezdovky Zlatník – FELA (cca 300 m od parkoviště Zlatník Biocel) průběžně od 17:00 do 17:30 hodiny. Každý závodník bude mít čip, který mu umožní odstartovat kdykoliv ve stanoveném intervalu. Výsledky tak budou pro všechny překvapením až při vyhlášení vítězů. Závodníci po absolvování výběhu do cíle na Lysou horu dostanou v Bezručově chatě čaj a po upravené asfaltové cestě budou sjíždět dolů, zpět na místo startu. Ze startovního prostoru přepraví všechny účastníky na Visalaje autobusový pendl. Pokud budou k dispozici volná parkovací místa, mohou přejet vlastním autem. Předpokládaný návrat prvních závodníků zpět na start je kolem 18:30 hod.

Slavnostní večer

Po startu závodu se organizační zázemí přesune o 3 km dál na Visalaje, kde bude v dřevěné budově staré restaurace na Visalajích pro závodníky nachystáno občerstvení. Od 21:00 hod. zde proběhne vyhlášení vítězů i závěrečná party. Autobusový pendl bude až do půlnoci k dispozici těm, kteří zaparkovali na Zlatníku a z Visalají se budou potřebovat dostat zpět ke svým autům. Partnerská VIP zóna je umístěna v modernizovaném hotelu Visalaje.

 

Článek má tyto nálepky závody skialp
E-mail:
Váš text:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
E-mail:
Váš text:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Tisková zpráva / 20-12-2015
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Videa na našem webu neskladujeme. Přidat nové video je možné pouze tak, že originál nahrajete na server YouTube a nám sdělíte link.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
YouTube adresa:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Název:
Typ inzerce:
Nabídka Poptávka
Cena:
Telefon:
E-mail:
Kraj:
Kategorie:
Přidat obrázek 1:
smazat
Přidat obrázek 2:
smazat
Přidat obrázek 3:
smazat
Max. rozlišení 1920x1440, max. velikost 3MB
Popis zboží:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit