Do horských chat i hotelů v údolí slavného letoviska Alta Badia se sjedou nejlepší kuchaři z celého světa, aby se zde utkali nejen v kuchyni, ale i na svahu s lyžemi na nohou.
Chef´s Cup Südtirol se koná od 19. do 24. ledna a šéfkuchaři se budou předhánět v přípravě těch nejlepších jídel. Kluci v akci zde uvaří 22. ledna.
„Já připravím variaci z pražské šunky, Ondřej se pustí do uzeného pstruha“ říká Filip Sajler, podle kterého je Chef´s Cup zajímavým kuchařským setkáním. Chtějí tu prezentovat českou kuchyni v moderním pojetí. „Těšíme se moc, protože Jižní Tyrolsko je opravdu krásné.“
Během této mimořádné akce natočí Česká Televize v Jižním Tyrolsku dva díly pro pořad v Kluci v akci z Alta Badie, který bude ve vysílaní 22.2. a 1.3. 2014.
V jednom z dílů nahlédneme do původní ladinské kuchyně, kuchyně třicetitisícového národa žijícího v údolích Dolomit. Druhý díl se zaměří na současnou gastronomii Jižního Tyrolska. Pro české diváky bude vařit i slavný michelinský kuchař Norbert Niederkopfler, který v roce 2004 Chef´s Cup založil.
Součástí Chef´s Cupu jsou četné gastronomické akce, konference, vinařské safari na lyžích po jednotlivých horských chatách… Údolí Alta Badia je vyhlášené restauracemi oceněnými michelinskými hvězdami.