Číslo 3-2016/17

Obsah:
Listopadový SKI magazín se vydává do světa v době, kdy o tom, že je zima za dveřmi, nepochybuje ani jeden teploměr v zemi. Pokud jste ještě nezahájili sezonu, je nejvyšší čas to udělat. Inspiraci hledejte třeba právě na stránkách našeho třetího letošního čísla. Do zimní nálady se můžete přenést čtením rozhovoru s Ester Ledeckou či Markusem Waldnerem, poradíme, jak vybrat nové lyžáky, nebo odhalíme výhody vysněného povolání jménem horský vůdce. A mnohem více. Však nakoukněte do obsahu.
  • Ester Ledecká má vše (mimo přehnaných ambicí)

    Ester Ledecká vloni vylétla na české lyžařské nebe jako kometa. Nebylo to tak úplně z ničeho nic, něco už se o té snowboardistce šuškalo. No ale že by měla jezdit špičku na lyžích, když je tak dobrá na snowboardu? Nechtělo se tomu věřit, než nastoupila ke svému prvnímu lyžařskému svěťáku a hned v něm získala bodované umístění. A pak další a další. Rázem se ocitla tam, kam se jiné neprobojovaly za dlouhá léta. Fanoušci zimních sportů, nejen v Česku, zpozorněli: Tak tuhle holku bude zajímavé sledovat, to tady ještě nebylo!
  • Markus Waldner: Race director mužské části Světového poháru

    Přestože Markus Waldner, současný race director mužské části Světového poháru, a tím pádem jedna ze stěžejních osob světového sjezdového lyžování, není na rozdíl od svého předchůdce Güntera Hujary ve funkci dlouho, určitě je zajímavé si s tímto komunikativním sympaťákem původem z Jižního Tyrolska pohovořit když ne o historii, tak určitě o budoucnosti Světového poháru.
  • Jak vybrat perfektní lyžáky?

    Nejste-li zrovna zařazeni do programu vesmírného výzkumu, jsou vaše lyžáky pravděpodobně ty nejpropracovanější boty, jaké budete kdy nosit. Není se co divit, musí vás přece udržet v suchu a v teple, musí být pohodlné, ale zároveň musí dobře sloužit coby zásadní prostředek pro řízení vašich lyží. A to není žádná legrace.
  • Nauč se přenášet váhu

    V minulém díle našeho seriálu produkovaného ve spolupráci s Association of Czech Snowsports Instructors jsme si vysvětlili, proč je tak důležitý vyvážený sjezdový postoj, zejména v předozadní rovnováze. Tentokrát si společně s instruktorem ACSI Alešem Machem vysvětlíme, proč a kdy je důležité rovnováhu ve smyslu pravé a levé lyže naopak porušit, a tím přenést váhu našeho těla na jednu z lyží.
  • Škola focení: Jak na krajinky a panoramata

    Vyfotit pořádnou fotku je dřina. V kapsách sice nosíme mobilní telefony vybavené desítkami megapixelů, fotky umíme poslat přátelům rychlostí světla, jenže pořídit dobrý záběr, to chce něco víc než technické vybavení. Dobré oko, trpělivost a dostatek znalostí od fochu. S první dvojicí předpokladů nepomůžeme, tajné tipy a triky usnadňující focení v horách vás ale naučit můžeme. Do tajů zimních záběrů nás zasvětí ambasador firmy FotoŠkoda a profesionální sportovní fotograf Jakub Douda.
  • Jak stavět: Na vrcholu Sněžky?

    Nejvyšší hora České republiky, Sněžka, patří k oblíbeným cílům turistů v zimním i letním období. A jejich počet se ještě znásobil, když byla v roce 2014 dokončena rekonstrukce lanovky, díky které se na vrchol dostanou i méně zdatní jedinci. Někdy bývá na Sněžce skutečně narváno a náporům turistů jen stěží odolávají dvě občerstvovny – Polská bouda a Česká poštovna – i převážně zavřená kaple sv. Vavřince.
  • Legendární závody: Schlag Das Ass

    Je to nejdelší lyžařský závod na světě, dokonce na to má od svého prvního ročníku v roce 2010 certifikát Guinnnessovy knihy rekordů. Jezdí se v Nassfeldu, měří šestadvacet kilometrů a sjezdaři při něm musejí zvládnout šestikilometrové převýšení. Jeho patronem je bývalý sjezdař Armin Assinger, vítěz čtyř závodů Světového poháru ve sjezdu či super-G. Jmenuje se Schlag das Ass. Tři čtvrtě hodiny bolesti.
  • Gabo Adamec: Být horským vůdcem je splněním snu!

    Dnes jich je v Česku dvacet devět. Mužů, co mají v horách o něco větší práva než ostatní. Horští vůdci. Stát se profesionálem s oprávněním vést klienty náročnou horskou nebo skialpovou túrou vyžaduje znát a zažít víc, než si mnoho z nás vůbec dokáže představit.
  • SKI Classic: Speciál běžců na lyžích

    Stalo se pravidlem, že v listopadovém SKI magazínu přinášíme jako jediní v České republice podrobný test běžeckých lyží. Ani letošek nebude výjimkou. K tomu profil legendy jménem Gunde Svan a pakl aktualit navrch.
  • Cestování

    Průvodce lyžařskými areály, zimními středisky a dalšími místy jakkoliv spojenými s naším milovaným sportem. Přijměte pozvání do Radstadtu, Pillerseetalu, Nassfeldu (AUT), Val di Sole (ITA) a Japonska
Pošlete SMS zprávu s textem SKI listopad16 (mezi měsícem a rokem NENÍ mezera) na telefonní číslo 9002020. Cena SMS je 20 Kč. Ze Slovenska pošlete zprávu na číslo 7774. Cena zprávy je 1.58 EUR včetně DPH.
Obdržený kód:
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Pozn.: Pokud se Vám po zadání kódu z SMS zprávy neotevře elektronické číslo, prosím kontaktujte nás na info@skimagazin.cz.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Videa na našem webu neskladujeme. Přidat nové video je možné pouze tak, že originál nahrajete na server YouTube a nám sdělíte link.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
YouTube adresa:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Název:
Typ inzerce:
Nabídka Poptávka
Cena:
Telefon:
E-mail:
Kraj:
Kategorie:
Přidat obrázek 1:
smazat
Přidat obrázek 2:
smazat
Přidat obrázek 3:
smazat
Max. rozlišení 1920x1440, max. velikost 3MB
Popis zboží:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit