Mělnická Jizerská Padesátka 2014

A je to tady! Zase po roce bude nejvíc lyžařů v republice na Mělníku. Žádné Krkonoše, Beskydy, Šumava, Bedřichov… Ale Mělník! 21. června 2014 se stane právě Mělník hlavním městem lyžařů v Čechách.
plakát.jpg

Vzpomínáte, jak letos v lednu zrušili organizátoři kvůli nepřízni počasí J50 v Bedřichově? Tak to se na Mělníku určitě nestane, tento závod se pojede za každého počasí! Tak jako posledních dvacet let budou mít i letos (podle pravidla třetí červnovou sobotu) na "kočičích hlavách" mělnického náměstí Míru dostaveníčko všichni milovníci lyžování, recese a dobré nálady. Připraven je další ročník tradičního závodu, ve kterém se utkávají soutěžící na lyžích nejrůznějších typů a barev v zimní výstroji, popřípadě v žertovných převlecích.

Tento závod, který původně vznikl v 90. letech jako studentská recese, určená pro pobavení několika lidí, postupně získával na popularitě a dnes již neodmyslitelně patří k předprázdninovému období na Mělníku. S přibývajícími ročníky rostla i úroveň celého klání, a proto dnes již nikoho nepřekvapí, když se na jindy liduprázdném sobotním náměstí sejde i více než sto startujících s lyžemi a přibližně 2000 fanoušků této, v létě jistě netradiční, podívané.

Uspořádání akce tohoto rozměru si každoročně vyžádá nejen nesmírné úsilí organizátorů, ale i stále více finančních prostředků. Samozřejmostí se v minulých letech stalo nejen ozvučení celého náměstí, zajištění občerstvení pro diváky, či koncertu po skončení závodu. Cennou vzpomínkou jsou potom trika s logem závodu, která účastníci MJ50 získávají v ceně startovného, a která jsou žádaným suvenýrem i mezi diváky. Přáním organizátorů je, aby byla akce chápána jako odpoledne a večer pro celou rodinu. Proto se rozhodli, že i letos bude jejich pozornost upřena také na nejmladší návštěvníky. Ve spolupráci se sponzory dojde na soutěže o nejrůznější ceny - půjde o populární hod tenisákem do tlamy usměvavého sněhuláka, současně se budou moci nejmenší vyřádit ve skákacím hradu a nejodvážnější rodiče pak mohou své ratolesti přihlásit do vloženého závodu dětí. Toto dětské odpoledne startuje již v 15.00 hodin na mělnickém náměstí Míru.

Akce je již několik let mediálně prezentována jak lokálně, tak prostřednictvím celoplošných rádií a TV - hlavními mediálními partnery jsou RÁDIO BEAT (nyní prakticky celoplošné pokrytí) a odborný časopis SKI magazín. Veškeré potřebné údaje, týkající se letošního ročníku, stejně jako ročníků předešlých, je možné získat na průběžně aktualizovaných "lyžařských" stránkách www.bezky.cz

O průběhu MJ50

Přihlášky se přijímají v den závodu na náměstí Míru od 15.00 hod. do 16.45 hod., ostrý start je pak v 17.00 hod. Před tím si to nejprve rozdají mezi sebou děti ve dvou kategoriích: předškoláci na zkráceném úseku od laviny do cíle a školáci pak na 1 okruh (samozřejmě bez pití piva). Muži budou jako vždy zařazeni do rozběhů (v rozběhu se běží 2 okruhy) a nejúspěšnější z nich poté, dle postupového klíče, změří síly ve velkém finále o hodnotné ceny (3 okruhy). Ženy poběží rovnou finále - také 3 okruhy. Na trati čekají soutěžící tradiční nástrahy v podobě umělých lavin, či obvyklá a povinná konzumace zlatavého moku, ve finále pak ještě závěrečné metry ztíží trefa tenisákem do tlamy usměvavého Sněhuláka.

Také letos budou vyhlášeni vítězové v kategoriích ŽENY, MUŽI, DRUŽSTVO ROKU, MASKA ROKU a PÁD ROKU. Hodnotí se tedy nejen dosažený čas, ale i výzbroj, výstroj, vtip a originalita. Po celou dobu závodu bude zajištěno občerstvení, zábavné odpoledne pro děti a večer pak proběhne obvyklý koncert - letos zahraje legendární kapela HUDBA PRAHA! Fanoušci této muziky se mohou těšit na 90 minut toho nejlepšího, co tato formace za více než 30 let činnosti vyprodukovala. Startovné činí obvyklých 199,- Kč a zahrnuje závodní piva a pamětní triko s logem závodu + několik překvapení.

Atrakce pro děti ve formě skákacího hradu a soutěží o sladkosti, stejně jako vstup pro diváky jsou i letos zdarma!

Lyžařům prázdniny i letos začínají na Mělníku!

  • Sobota 21. června 2014
  • Dětské odpoledne od 15.00 hod.
  • Závody dětí a dospělých od 17.00 hod.
  • www.bezky.cz

Článek má tyto nálepky léto
E-mail:
Váš text:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
E-mail:
Váš text:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
SKI magazin / 26-5-2014
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Videa na našem webu neskladujeme. Přidat nové video je možné pouze tak, že originál nahrajete na server YouTube a nám sdělíte link.
Název:
Kategorie:
Místo:
GPS:
YouTube adresa:
Vybrat fotografii:
Max. rozlišení 1920x1200, max. velikost 2MB
Popis:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit
Název:
Typ inzerce:
Nabídka Poptávka
Cena:
Telefon:
E-mail:
Kraj:
Kategorie:
Přidat obrázek 1:
smazat
Přidat obrázek 2:
smazat
Přidat obrázek 3:
smazat
Max. rozlišení 1920x1440, max. velikost 3MB
Popis zboží:
(max 800 znaků)
Kolik je 2x3?
Tyto údaje je nutné vyplnit